Kalorifer Yakıtı

Kalorifer yakıtı, donmayı önleyen içinde bulunan özel katkıları sayesinde düşük ısılarda bile akışkanlığını çok uzun süre koruyan, özel olarak üretilerek, geliştirilmiş bir kalorifer yakıtıdır.

Kalorifer yakıtı, içerisinde barındırdığı özel katkıları aracılığı ile düşük ısının olduğu alanlarda akışkanlığı koruyabilen ve soğuk havada donmayan yakıt türüdür.

Kalorifer Yakıtı Nerelerde Kullanılır?

Çok çeşitli alanlarda enerji kaynağı olarak kullanılan kalorifer yakıtı genel itibariyle konut, sosyal tesis, endüstriyel ve elektrik tesislerinde kullanılır. Ekonomik anlamda uygun olan yakıtın kullanımının kolay olması ve soğuk havalarda donmaması tercih edilme nedenleri arasında gösterilebilir. Düşük ısılarda meydana gelen kristalleşme durumu filtre tıkanıklarına neden olurken, bu yakıt bahsi geçen tıkanmaları engellemektedir.

Kalorifer Yakıtı Özellikleri

Genel olarak taşıma esnasında tank içinde donan yakıt kayıplara yol açarken, bahsedilen yakıt ise var olan kayıp durumunu en az seviyeye indirgemektedir. Birbirinden önemli avantajları bulunduran yakıtın ekonomik olarak uygun olması ve rahat kullanılması, kullanımın her geçen gün yaygınlaşmasını sağlar. Fuel oil 4, Fuel Oil 6 ve Fuel Oil Light kalorifer yakıtı çeşitleri arasında yer alır. Fuel Oil 4; kalyak ismiyle tanınmaktadır. Kükürt değeri diğer yakıt türlerine göre düşüktür. Enerji kaynağı olarak kullanıldığı alanlar buhar ısı ve elektrik ihtiyacının olduğu konut, kuruluş, kurum, her çeşit sosyal ve endüstriyel tesis gibi yerlerdir. Fuel Oil 6; çoğunlukla sanayi sektöründe kullanılmakta olan yakıtın özelliği az akışkan ve koyu renkte olmasıdır. Fuel Oil Light ise yüzde bir kükürt seviyesine sahip olan çeşitlerden biridir. Üretilme amacının doğaya minimum oranda zarar vermesi olduğu ifade edilebilir. Ayrıca yapısı akışkan olduğundan dolayı çok kolay şekilde pompalanabilmekte, yanmakta ve tasarruf sağlamaktadır.

Kalorifer Yakıtı Fiyatı

Çoğunlukla fırın, kazan ve ısıtıcılarda yakıt olarak kullanımı tercih edilen ürün petrolden elde edilir. Yanıcı enerji ürünü olarak da tanımlanan bu yakıt kömür ile kıyaslandığı zaman daha az oranda çevre kirliliğine neden olduğu gözlemlenmiştir. Tesis, bina ve ev haricinde gemi yakıtı olarak da kullanılabilmektedir. Yoğun olarak kullanıldığı ülkeler İngiltere, İrlanda ve Doğu ABD’dir. Kalorifer yakıtı fiyatları ham petrol fiyatlarının değişimi, kış mevsimindeki yakıt talebinin fazla olması, mevsim koşullarının durumuna göre değişiklik göstermektedir.

Kalorifer Yakıtı Nerelerde kullanılır?

Kalorifer Yakıtı, elektrik, ısı ve buhar ihtiyacı olan her türlü endüstriyel ve sosyal tesis, kurum, kuruluş ve toplu konutlarda enerji kaynağı ve ısınma ihtiyaçları için  kullanılabilir.

Kalorifer yakıtı olarak bir çok kurum ve kuruluşlara hizmet veren firmamız Türkiye’nin her yerine toplu kalorifer yakıtı olan Fuel oil 4, Fuel oil 6 ve Fuel oil Light olmak üzere  3 farklı kalorifer yakıtının hastane, avm, toplu konutlar, kamu kurumları gibi bir çok ihtiyaça hizmet veren firmamız siz müşterilerine BG Petol güvencesi ile hizmet vermektedir.

Kalorifer Yakıtı

Kalorifer yakıtı, donmayı önleyen özel katıkları sayesinde düşük ısılarda bile akışkanlığını koruyan, özel olarak geliştirilmiş bir kalorifer yakıtıdır.

Niçin Kalorifer yakıtı?

Yakıtın depoda donması, donmuş yakıtın brülör memelerini tıkaması nedeniyle işletmelerde iş ve vakit kaybını önler.Düşük ısılarda oluşan kristalleşme sonucu meydana gelen filtre tıkanmalarının önüne geçer. Kış ortasında soğukta kalıp tamirci aramak gibi sorunlarla uğraştırmaz. Taşıma esnasında nakliye aracının tankının içerisinde donması nedeniyle kayıp durumunda kalan yakıt miktarını en aza indirir. 

Nerelerde kullanılır?

Kalorifer Yakıtı, elektrik, ısı ve buhar ihtiyacı olan her türlü endüstriyel ve sosyal tesis, kurum, kuruluş ve konutlarda enerji kaynağı olarak kullanılabilir.

TEKNİK ÖZELLİKLER :
ÖzellikBirimDeğerSınırDeney Yönetimi
GörünüşBağdaşık(homojen) olmalı, gözle görülebilir faz ayrılması, taneli veya lifli madde bulunmamalı ve gözle görülebilir  safsızlık içermemelidirGözle muayene
Yoğunluk (150C’ta) kg/m3998En çokTS 1013 EN ISO 3675 veya
TS EN ISO 12185
Parlama noktası0C56En azTS EN ISO 2719
Akma noktası0CTS 1233 ISO 3016
Kış (a)0C-1,1En çok
Yaz (b)0C10En çok
Kinematik Vizkozite (akmazlık) (100 0C’ta)mm2/s11,5En çokTS 1451 EN ISO 3104
Kükürt% (m/m)0,1-1,0TS EN ISO 8754
Kül% (m/m)0,1En çokTS EN ISO 6245
Su% (v/v)0,5En çokTS EN 1428
Toplam tortu% (m/m)0,15En çokTS ISO 10307-2